Gilde Walcheren
wij helpen u graag verderSamenspraak & Taal


Een belangrijke tak binnen het Gilde is Samenspraak. Bij Samenspraak leren de adviseurs en taalmaatjes anderstaligen beter Nederlands spreken. Dit taal-en integratieproject brengt Nederlanders en anderstaligen samen om de Nederlandse taal en elkaars cultuur beter te leren kennen.Het begint met Taal


Gilde Samenspraak is aangesloten bij de landelijke koepel voor non-formele taalondersteuning aan anderstaligen:

“het begint met taal”
Coördinator
Jaarlijks bieden landelijk meer dan 2.500 vrijwilligers van Gilde Samenspraak anderstaligen de mogelijkheid om op een informele, gezellige manier Nederlands te spreken. Gewoon thuis, in de huiskamer of tijdens een wandeling. Door in de praktijk met de taal aan de slag te gaan, verbetert de anderstalige zijn spreekvaardigheid en integreert hij / zij sneller en gemakkelijker in onze maatschappij. Samenleven, begint tenslotte met samen spreken!

Gilde Samenspraak deelt de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ In korte video’s vertellen anderstaligen over hun hobby – waarover ze graag met jou in gesprek willen. Zo oefenen zij de taal en ervaar jij wat jullie verbindt.
“het begint met taal”Gilde Samenspraak deelt de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ In korte video’s vertellen anderstaligen over hun hobby – waarover ze graag met jou in gesprek willen. Zo oefenen zij de taal en ervaar jij wat jullie verbindt.