Geschiedenis Gilde Walcheren

Stichting Gilde Walcheren is op 3 maart 1988 opgericht te Middelburg. Op 18 maart 1989 verscheen de volgende advertentie in de Provinciale Zeeuwsche Courant:

 vrouw1

 visitekaartje sgw

Stichting Gilde Walcheren werd opgericht om mensen te kunnen helpen via kennisoverdracht en ervaring van vaklieden in hun specialisme. Het Gilde kreeg bij de Kamer van Koophandel nummer 41114274. Dit geldt nog steeds vandaag, in het kort: Belangeloos hulp door advies. Het Gilde is dus geen klusbedrijf.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande telefoonnummers uit de oude advertentie niet meer gelden vandaag!


HZ University

In het studie jaar 2012 wisselden HZ studenten van de opleiding communicatie en de adviseurs van Stichting Gilde Walcheren van rol. De studenten adviseerden de stichting over hun promotie en ontwierpen de Gilde folder uit 2013

 hz foto 4

 

Persbericht

Middelburg, 15 maart 2012 HZ-studenten en Stichting Gilde Walcheren wisselen van rol …

Afgelopen studie semester wisselden HZ studenten van de opleiding communicatie en de adviseurs van Stichting Gilde Walcheren van rol. De studenten adviseerden de stichting over hun promotie en maakten een nieuwe folder voor hen. Een bijzondere ervaring, want normaliter geven de adviseurs van het Gilde uiteenlopende adviezen aan mensen op Walcheren die daar behoefte aan hebben.

 

In de zomer van 2011 klopten de bestuursleden van het Gilde aan bij de opleiding communicatie van de HZ. Zij waren op zoek naar een paar studenten die konden helpen bij het promoten van de adviseursdiensten van de stichting. Hun vermoeden werd bevestigd. Uit een klein onderzoek bleek dat nog lang niet alle mensen op Walcheren van het bestaan van ons Gilde af wisten.

Jammer, want het Gilde geeft belangeloos advies over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van belastingaangifte tot verbouwingen; van computers tot juridische zaken. De studenten gingen vervolgens aan de slag met een promotieplan voor de Stichting Gilde Walcheren. Zij ontwikkelden een nieuwe folder en gaven advies over een doelgroepgerichte benadering. Ons Gilde kwam hierdoor nog beter op de kaart met meer bekendheid met dank aan de studenten van HZ


Jubileum

In het jaar 2013 mochten we ons 25 jarig jubileum vieren. We gingen met alle adviseurs en partners een boottocht maken over het Veerse Meer. Onderweg werden we getrakteerd op hapjes en drankjes onder begeleiding van onze accordeonist. Bij aanvang van de vaartocht werden we toegesproken door de Wethouder (Loco-Burgemeester) van de gemeente Middelburg, mevr. S.J. (Saskia) Szarafinski. Tijdens onze vaartocht kreeg Stichting Gilde Walcheren ook een nieuwe voorzitter. Na jaren voorzitterschap trad dhr. Louis Westhoff af en werd onze nieuwe voorzitter mevr. Mr. Ria Braakman ingehuldigd. Bij het einde van de jubileumtocht werd een nieuwe Gilde periode ingeluid.

Ter herinnering zijn tijdens de boottocht een aantal fotos gemaakt. Dit prachtige album is te bezichtigen via de leden pagina.

 

 

Stichting Gilde Walcheren

advies nodig?
wij helpen u graag verder

 Gilde Advies
Telefoon: 06 53682434

info@gildewalcheren.nl

www.gildewalcheren.nl

 Gilde SamenSpraak
telefoon: 06 83590903

taal@gildewalcheren.nl

www.hetbegintmettaal.nl


 Gilde Coach4you
Telefoon: 06 54947362

info@gildewalcheren.nl

www.gildewalcheren.nl

 Ons bankrekening nummer is NL24.RABO.0143.6544.89 t.n.v. Stichting Gilde Walcheren


De Gilde activiteiten worden mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van onze vrijwilligers; het Gildebestuur, de Coördinatoren, onze Adviseurs, Taalcoaches en natuurlijk onze subsidiegevers, Gemeente Middelburg, Gemeente Vlissingen en de Gemeente Veere. Het stelt ons in staat om velen te kunnen helpen en ondersteunen met een belangeloos advies en coaching.

 middelburg

 vlissingen

 Veere

 rabobank